2017 Alaska – Vuurland

 Diary of a travelin biker  –  Diario de un motociclista de viaje

ALASKA Lees meer…

CANADA Lees meer…

USA Lees meer…

MEXICO Lees meer…

MIDDEN-AMERIKA Lees meer…

COLOMBIA Lees meer…

ECUADOR Lees meer…

PERU Lees meer…

BOLIVIA Lees meer…

CHILI-ARGENTINIË Lees meer…

15 reizigers

12 motoren

14 landen

17 weken

3 Amerika’s

2 continenten

30.000 km

 

DE VOORBEREIDINGEN

Dag -3 (maandag 7 augustus 2017):

Morgenvroeg is het zover. Na jarenlange voorbereiding zal het eindelijk gebeuren. De website wordt grondig aangepakt: Van elk land volgt een korte inhoud. Voor meer informatie klik je telkens op:

Lees meer over de voorbereidingen…

 

DE BACKUP THUIS

Vier maanden weg van huis betekent dat ik thuis beroep kan doen op de welkome hulp van mijn vrouw Christien en mijn dochter Audrey om al de paperassen thuis op te vangen en er het nodige gepaste gevolg aan te geven.

 

ALASKA

Dag -2 tot Dag 4

De grote lange vlucht van huis naar Alaska, het uitkratten van de motoren, en de niet-probleemloze start van de epische motorreis naar Ushuaia. Alaska blijkt een korte maar toch indrukwekkende ervaring.

We’re gonna ride on. Ride on. Ride on. Ride on, Lookin’ for a track. Ride on, Keep on riding. Ridin’ on and on and on and on and on and on and on. Have ourself a good time. Mmm, yeah. Ride, ride, ride. One of these days. One of these days…

Lees meer…

 

CANADA

Dag 4 tot Dag 11

Deze tocht door Canada zal mij het meest bijblijven omwille van de muggen waar ik door geplaagd werd, en omwille van de ontstekingsproblemen van de motor die weer opdoken, maar dan definitief opgelost werden. Maar al deze ongemakken verzinken in het niet bij de herinnering aan al de unieke landschappen en stopplaatsen onderweg. Het weer was meestal prachtig, de dagen lang, het volk en hun geschiedenis interessant.

Lees meer…

 

USA

Dag 11 tot Dag 22

Passage door de Verenigde Staten. De hitte als metgezel, in al zijn aspecten, zal ons wel het meest bijblijven. Bosbranden en zonne-eclips in Montana, geisers en kokende rivieren in Wyoming. Woestijn en hittegolf in Utah en Arizona: een zonneslag is nooit veraf. Het Transalpje heeft hier niet meer gefaald en mij veilig over berg en dal gedragen. En dan waren er de leuke ontmoetingen met Madelon, Verna en Minie, Miguel en Monica, en dan ook nog Marshall Joe in Patagonia, die mij trakteerde op een lunch in de Horse Wheel Saloon, en tot slot de onvergetelijke en onvermoeibare Crystal van de gelijknamige saloon in Tombstone, ‘too hot to touch’…

Video: Shafer Trail

Lees meer…

 

MEXICO

Dag 22 tot Dag  33

Mexico is een openbaring. Moord en drugs hebben we niet gezien, wel prachtige landschappen, vriendelijke mensen, en heel mooie steden. We zijn hier wel enkele keren geconfronteerd met extreem natuurgeweld, en dat maakte wel enige indruk op de meeste reisgenoten. Hier wil ik wel eens terugkeren met Christien, maar dan in meer comfortabele omstandigheden, en met vooral…meer tijd.

Video van Fernando Sanchez Diaz

Lees meer…

 

MIDDEN-AMERIKA

Dag 33 tot Dag 48

We passeerden door deze regio tijdens het regenseizoen, wat betekent dat je toch wel elke dag een min of meer grote bui kon verwachten.  Maar zelfs dan werden we hier en onverwachts toch nog zwaar overvallen, door regen en zon, maar ook door beproevende grensovergangen.

Lees meer…

 

DE STAHLRATTE

Dag 48 tot Dag 51

Zoals het een avontuurlijke reis betaamt, gaat deze overtocht op zee ook gepaard met heel wat emoties, aangename, en minder aangename. Een aanrader? Volmondig ‘Neen’. Eindeloos, vervelend, half  zeeziek, gebrek aan elementair comfort, hitte. Maar hier en daar ook leuke momenten, en daar wil ik later aan herinnerd worden, vandaar de video.

Video van de Stahlratte

Lees meer…

 

COLOMBIA

Dag 51 tot Dag 60

Terug voet aan wal; wat een opluchting! Colombia zal mij bijblijven omwille van de kleuren, en omwille van de problemen met de lekke band. In het bijzonder de kleuren geel en bruin, voor goud, zon en bananen, en bruin voor mensen, koffie, tabak, cacao, en natuurlijk de modder. De lekke band, die een kettingreactie teweegbracht van nieuwe problemen, die mij uiteindelijk tot in Peru bleven achtervolgen.

Video: El Trampolin de la Muerte

Lees meer…

 

ECUADOR

Dag 60 tot Dag 67

Ecuador is een land van contrasten. Je kunt het omschrijven als Zuid-Amerika in een notendop. De tropische stranden en het ongerepte regenwoud hebben wij niet gezien, vulkanen des te meer. Hier maakten wij de sprong van de eindigende noordelijke zomer naar de beginnende zuidelijke zomer. De tweeledigheid van de maatschappij was nergens meer tastbaar: de Andeanen die vasthouden aan hun kleurrijke tradities, en de mestiezen die er zich van afkeren.

Lees meer…

 

PERU

Dag 67 tot Dag 82

De duinen en de wind gooiden zand in mijn eten zodat ik mij de eerste week tevreden moest stellen met een snelle herstelling van mijn motor en bezoek aan een paar interessante musea. Anderzijds kwam ik hier onverwacht in contact met de vriendelijke en behulpzame Peruanen. Dan was er het natuurschoon vooral in de Andes onder de vorm van fantastische vergezichten. Peru is het Inca-land bij uitstek. Van de vroegere strakke en strenge regels is niet veel meer te merken, van de vroegere grandeur des te meer. Machu Pichu, midden in het Andes-gebergte, was een hoogtepunt, want prachtig verborgen in een unieke groene omgeving op overgang van hooggebergte naar Amazonegebied.

Video: Arena Peruviana

Lees meer…

 

BOLIVIA

Dag 82 tot Dag 88

Bolivia is de ongeslepen diamant van Zuid-Amerika. Arm en vriendelijk, opeengepakt met miljoenen rondom de feitelijke hoofdstad La Paz, gevlucht weg van prachtige hoogvlakten en zoutmeren, weg van de onverbiddelijke zon en de ijskoude nachten, waar overleven toch zo moeilijk is. In dit land overnachtten we zowel in het meest luxueuze als in het meest primitieve hotel.

Lees meer…

 

CHILI en ARGENTINIË

Dag 88 tot Dag 120

Lees meer…

ALASKA – VUURLAND IS GEREDEN.

DE MOTORKARAVAAN IS AANGEKOMEN IN USHUAIA

Het einde van een odyssee in plaats van een epische reis. 

Ondertussen ben ik vlot thuis geraakt en weer aan het werk gegaan. De collega die ons team zou komen versterken kan haar huidige praktijk pas in mei verlaten…

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.